Onderhoud

Onderhoud van uw caravan of camper zorgt voor veiligheid onderweg en zorgt er voor dat uw kostbare bezit ook langer zijn waarde vasthoud. Wanneer het kampeerseizoen weer gaat beginnen en u de caravan of campers weer uit de stalling komt halen, is het dan ook verstandig om een Bovag onderhoudsbeurt te laten uitvoeren.

Wanneer u ervoor kiest om zelf uw caravan te onderhouden, dan zijn er wel een aantal aandachtspunten. Let bij onderhoud onder andere op bijvoorbeeld de gasslang, drukregelaar, de banden, de breekkabel, et cetera.

5 tips om veilig met uw caravan op pad te gaan:

  1. trekhaak schoon en vetvrij is. Een vettige trekhaak kan de werking van de stabilisatorkoppeling aantasten.
  2. Controleer de breekkabel op eventuele breuken en/of beschadigingen en zorg ervoor dat het veertje de sluithaak afsluit.
  3. Ook de rijverlichting is een punt van aandacht. Controleer na het aanhaken of de remlichten, richtingaanwijzers en andere verlichting allemaal nog werken.
  4. Een ander aandachtspunt zijn onder andere de gasslang en drukregelaar die een beperkte levensduur hebben. Deze houdbaarheid wordt vaak op de slang en regelaar aangegeven. Tussentijdse controle op droogtescheurtjes van de slang of uitdroging van de drukregelaar zijn aan te bevelen.
  5. Vaak wordt er weinig aandacht besteed aan de banden, omdat de caravan minder wordt gebruikt dan de auto. Stilstaan beïnvloedt de staat van de banden echter negatief en daarom is het belangrijk om profieldiepte (minimaal 2mm) en bandenspanning goed in de gaten te houden. Vaak eisen verzekeraars om de banden van een caravan na 6 jaar te vervangen. Kijk goed na in uw polis wat hieromtrent beschreven is.

Wanneer u onderhoud of een keuring wilt laat uitvoeren neem dan contact met ons op. U wilt toch ook met een gerust gevoel op vakantie gaan?!

Onderhoud caravan